Annons
Växjö

Växjöbor får ha höns hemma utan tillstånd

Växjö • Publicerad 1 mars 2024
Intresset för höns har ökat de senaste åren och allt fler vill ha höns i villaträdgården.
Intresset för höns har ökat de senaste åren och allt fler vill ha höns i villaträdgården.Foto: Mattias Mattisson

Växjö kommun gör det möjligt att ha fler höns i villaområden i Växjö. I veckan klubbades beslutet igenom i kommunfullmäktige som innebär att man får ha upp till fem höns utan tillstånd. Syftet är bland annat att öka den lokala matproduktionen.

Det var från början ett medborgarförslag som politikerna i miljö- och byggnämnden gav tummen upp och nu har även kommunfullmäktige beslutat att genomföra ändringen i regelverket.

Annons

Om det är upp till fem hönor kan det räknas som sällskapsdjur som inte kräver tillstånd. Förutsättningen är att hönsägaren ser till att sköta om sina hönor på ett bra sätt och att det inte orsakar problem i grannskapet.

Ändringen i regelverket ska innebära minskad byråkrati och ökade förutsättningar för lokalt producerad mat.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

MISSA INTE

TOPPNYHETER PÅ SMÅLANDSPOSTEN

Elin, 32, fick fixa Gunilla Persson: ”Alla har fel om Gunilla”

Gunilla Persson skapade ramaskri när hon var med i Melodifestivalen i Växjö. En av dem som kom Hollywoodfrun närmast under veckan var Elin Oguz Wetterling som sminkade och fixade hennes hår. Läs en intervju med henne här.

Kända utestället stänger – ny restaurang öppnar

Efter 17 år stänger Harry i Ljungby. På lördag håller utestället öppet för sista gången. Lokalerna ska sedan renoveras för ett nytt restaurangkoncept. Läs mer här.

Efter succévintern – Hanaslöv ska bli södra Sveriges näst största skidanläggning

Vinterns rekordförsäljning har åter bevisat att en skidanläggning i Alvesta kan dra folk. Nu ska anläggningen genomgå den största ombyggnad någonsin, vilket ska göra Hanaslöv till södra Sveriges näst största anläggning. Läs mer om planerna här.

Patrik samlar bönderna: Ordnar traktordemonstration i Växjö

Patrik Fernlund i Kråksjö, som för några år sedan var med i Bonde söker fru, har tagit initiativ till en traktordemonstration i Växjö den 16 mars för att väcka liv i frågor som rör svenskt lantbruk och för att få både beslutsfattare och konsumenter att förstå hur viktiga bönderna är för alla. Läs en intervju med Patrik Fernlund här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons