Annons
Växjö

Växjöbor fick nästan tio miljoner i grönt avdrag

Växjö • Publicerad 11 februari 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Under förra året beviljades småhusägare i Växjö grönt avdrag på 9 769 321 kronor, visar statistik som branschföreningen Svensk Solenergi har sammanställt från Skatteverket.

– Det är bra för Sverige att allt fler Växjöbor söker grönt avdrag. Det bidrar betydligt mer till energiomställningen än det nyligen beslutade statliga elräkningsbidraget som går till småhusägare med höga elräkningar, säger Anna Werner, vd för branschorganisationen Svensk Solenergi.

Annons

Skattereduktionen för grön teknik, det gröna avdraget, har funnits sedan 1 januari 2021. Avdraget för solceller är 15 procent av kostnaden för arbete och material och för batterier och laddstolpar är avdraget 50 procent.

I Växjö har 0,7 procent av invånarna och 4,1 procent av småhusägarna erhållit grönt avdrag.

I hela Kronobergs län fick invånarna knappt 21 500 000 kronor i grönt avdrag.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons