Annons
Växjö

Växjöbor går pilgrimsvandring och samlar in pengar till välgörenhet

Växjö • Publicerad 13 september 2022
Montage.
Montage.Foto: Mattias Barsk

Närmare 100 deltagare från initiativet Walk4Life i Sverige går en pilgrimsvandring till Santiago de Compostela i nordvästra Spanien. Det är fyra gäng från Växjö, Linköping, Lund och Stenungsund som vandrar och samlar in pengar till barn och familjer som drabbats av medfödda hjärtfel.

– Vi har träffats upp till en gång i veckan under året som gått, och nu ses vi här och går uppemot 25 kilometer per dag. Det här är ett fantastiskt sätt att få uppmärksamma medfödda hjärtfel och samla in pengar till barnen, familjerna och forskningen, säger Växjöbon Billy Ydefjäll, insamlingschef på Hjärtebarnsfonden.

Annons

Även generalsekreteraren Linda Sundberg går med familj och sitt team från Växjö. De fyra lagen från Linköping, Lund, Växjö och Stenungsund ska gå runt 120 kilometer innan de är framme vid Santiago de Compostela och den stora katedralen där.

– Vi har en otrolig uppslutning kring det här och avslutningen kunde inte bli bättre. Vilka gäng vi har här, säger Linda Sundberg.

Medfödda hjärtfel drabbar 2000 barn per år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons