Annons

Växjöbor misstänks för grovt häleri – rör sig om ett värde om minst 1,5 miljoner

Växjö • Publicerad 21 december 2023
Polis.
Polis.Foto: ADAM WRAFTER

Polisen har upprättat en anmälan om grovt häleri under perioden maj till september i år. Detta efter att en man i Belgien köpt och blivit erbjuden ett antal begagnade vattenskotrar från Sverige.

– Han uppfattade det som att det var ett företag som sysslade med försäljningen och har köpt ett antal och blivit erbjuden ännu fler. Men flera av vattenskotrarna är stöldanmälda och det handlar om ett värde som i vart fall inte understiger 1,5 miljoner kronor, säger Thomas Johansson, polisens presstalesperson.

Det var med hjälp av bilder som skickats på vattenskotrarna som brottet kunde upptäckas. Dessutom har polisen lyckats lokalisera två män som nu är misstänkta för brott. Det är en man född 1972 och en man född 2006, bosatta i Växjö, som är misstänkta.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons