Annons
Växjö

Växjöborna allt mer trygga

Växjö • Publicerad 7 mars 2024
Allt fler känner sig trygga på Araby, Campus och Växjö city.
Allt fler känner sig trygga på Araby, Campus och Växjö city.Foto: Filip Sjöfors

Den trygghetsmätning som genomförts i Växjö visar att kommuninvånarna under 2023 upplevde färre problem jämfört med tidigare år.

– Det är positivt att Trygghetsmätningen går i rätt riktning. Såväl invånare som företagare upplever i allmänhet kommunen som trygg. Särskilt positivt är att trenden för Araby, Campus och Växjö city går i rätt riktning. Samtidigt har vi fortfarande utmaningar vilket visar att en fortsatt satsning på trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder är helt rätt prioritering och vi kommer intensifiera arbetet under 2024, säger Malin Lauber (S), ordförande i kommunstyrelsen i Växjö.

Annons

Samtidigt som det har varit en förbättring i Araby, Campus och Växjö city har Lammhult och Teleborg utvecklats i en negativ riktning jämfört med 2022. Fler invånare upplever otrygghet och i Lammhult är det fortsatt upplevda problem kopplat till alkohol-och narkotikamissbruk.

Trygghetsmätningen ska fånga upp allmänhetens uppfattning av den lokala problembilden. Det är en enkätundersökning där invånare får svara på frågor som rör problem i bostadsområdet, utsatthet för brott, oro för att utsättas för brott, konkret känsla av otrygghet samt upplevelse av polisens agerande mot problem i området.

På en skala från 0 till 6, där 0 är bäst, får Växjö kommun 1,54. Året innan hamnade Växjös totala index på 1,7.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons