Annons
Växjö

Växjöbornas glassug ökade mest i landet – här är populäraste glassarna

Växjö • Publicerad 4 november 2023
Pressbyråns nya Glassbarometer visar att Växjöbornas glassug ökar mest i hela landet och att GB Sandwich är den mest populära glassen i Växjö.
Pressbyråns nya Glassbarometer visar att Växjöbornas glassug ökar mest i hela landet och att GB Sandwich är den mest populära glassen i Växjö.Foto: Pressbyrån

Trots att vädret inte blev som många meteorologer förutspådde och många hoppades på under sommaren har Växjöborna fortsatt att äta glass. Enligt Pressbyrån ökade antalet sålda styckglassar i Växjö med 23,2 procent från den 15 maj till den 6 augusti i år jämfört med samma period förra året, vilket är den största ökningen i hela landet.

Pressbyrån med flera butiker i centrala Växjö släpper för första gången Glassbarometern som är en kartläggning över glasskonsumtionen och vilka som är de mest populära glassarna.

Annons

I butikerna i Växjö är GB Sandwich den mest populära glassen följt av Daimstruten och Magnum Strawberry White. Det har under perioden 15 maj till 6 augusti inhandlats flest glassar på onsdagar och minst antal på söndagar.

Sommaren 2023 års mest populära glassar på Pressbyrån i Växjö

 1. 1GB Sandwich
 2. 2Daimstrut
 3. 3Magnum Strawberry White
 4. 4Magnum Mandel
 5. 5Piggelin
 6. 6TipTop
 7. 7Magnum Double Gold Caramel Billion
 8. 8Magnum Double Sunlover
 9. 9Twister Pineapple Plant-based
 10. 10Magnum Classic

Topplistan från 2022 under samma period:

 1. 1Daimstrut
 2. 2Piggelin
 3. 3GB Sandwich
 4. 4Magnum Strawberry White
 5. 5Magnum Mandel
 6. 6Solero Exotic
 7. 7Magnum Double Gold Caramel billion
 8. 8Magnum Classic
 9. 9GB Salty Licorice
 10. 10TipTop

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons