Annons

Växjöbutiken är handelns bästa arbetsplats

Växjö • Publicerad 24 november 2023 • Uppdaterad 27 november 2023
Fackklubben på Stora Coop Norremark i Växjö jublar över utmärkelsen.
Fackklubben på Stora Coop Norremark i Växjö jublar över utmärkelsen.Foto: Pressbild

Varje år utser Handels den bästa arbetsplatsen att jobba på inom branschen. Årets vinnare är Stora Coop Norremark i Växjö. Butiken prisas för att ett starkt fackligt engagemang gett de anställda som velat fler timmar på kontraktet.

– Man ska kunna leva på sin lön när man jobbar i handeln. Här har vi en klubb som verkligen visat hur man genom facklig samverkan kan få till fler timmar på kontraktet så att fler kan göra just det, säger Linda Palmetzhofer, förbundsordförande för Handelsanställdas förbund.

Annons

Butiken har nästan 40 anställda och nästan alla är medlemmar i Handels. I motiveringen lyfter Handels förbundsstyrelse upp att det ä ”ett glatt och härligt gäng som ställer upp för varandra. Klubben är inte rädd för att ställa krav på arbetsgivaren, samtidigt som det finns en god dialog och samverkan”

– Det är god stämning, högt till tak mellan oss kollegor som alltid ställer upp för varandra, säger fackklubbens ordförande Aida Bermani.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons