Annons

Växjöbutiken stänger efter 25 år

Växjö • Publicerad 20 januari 2024
Foto: Nadia Hagberg

I 25 år har Lampgallerian haft butik i Växjö. Men i år lämnar både lagret och butiken Växjö för en flytt till Kalmar.

– Vi informerade personalen i torsdags. Vi har inte riktigt satt alla detaljer i planen ännu, säger Bank Bergström, vd på Nordic Nest, till Smålandsposten.

Annons

Beskedet kommer efter att Nordic Nest köpt varumärket Kitchentime och samtidigt konsoliderat Lampgallerian i Växjö. Sedan några år tillbaka tillhör Nordic Nest och Lampgallerian BHG Group-koncernen.

16 personer arbetar på Lampgallerian, varav hälften på lagret och i butiken. Nu ska förhandlingar med facket inledas. De åtta som arbetar på tjänstemannasidan ska ha kvar sina nuvarande roller och fortsätta jobba från Växjö.

Lampgallerian omsatte under 2022 ungefär 100 miljoner kronor men för att fortsätta växa behövs stora investeringar. Det är tufft för både detaljhandeln och e-handeln och när företagen nu slås ihop ska det vara en mer effektiv daglig drift.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons