Annons
Växjö

Växjöelever med i grönsakstävling

Växjö • Publicerad 27 mars 2022
Grönsaksmålet.
Grönsaksmålet.Foto: Pressbild

Grönsaksmålet är skoltävlingen som vill få fler femteklassare att äta mer grönsaker. När årets tävling nu drar i gång är tre skolklasser från Centrumskolan i Växjö med och deltar. Totalt ska 13 000 elever runt om i Sverige tävla i att äta mer grönt.

Initiativet grundar sig i Livsmedelsverkets statistik om att åtta av tio svenska barn äter för lite grönsaker. Det hoppas man förändra med Grönsaksmålet, som inte bara är en tävling utan även ska lära elever mer om grönsaker och varför det är viktigt att äta rätt mängd.

Annons

Klasserna som är med och tävlar kan följa sina resultat och se hur de klättrar på topplistan på Grönsaksmålets hemsida. I prispotten ligger 25 000 kronor och en personlig hälsning från Youtube-stjärnorna IJustWantToBeCool.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons