Annons
Växjö

Växjöelever prisas i nationell tävling

Växjö • Publicerad 8 december 2023
Elin Thordin, Moa Svejebäck och Kajsa Söderlundh på Hagaviksskolan.
Elin Thordin, Moa Svejebäck och Kajsa Söderlundh på Hagaviksskolan.Foto: Pressbild

NoT på Hagavikskolan i Växjö utsetts till vinnare i Nobelprismuseets elevprojekt Forskarhjälpen. Över 2 000 elever från Sverige deltog och i kategorin Skolornas pris vann Elin Thordin, Moa Svejebäck och Kajsa Söderlundh från Hagaviksskolan.

Forskarhjälpen arrangeras för trettonde året i rad av Nobelprismuseet där de kopplar samman skolklasser runt om i landet med forskare vid svenska universitet med målet att öka elevernas intresse för forskning och naturvetenskap.

Annons

Årets upplaga har hetat Tångskogsjakten där eleverna samlat in och analyserat Östersjöns blåstång för att hjälpa forskarna Lena Kautsky och Ellen Schagerström från Östersjöcentrum vid Stockholms universitet. Med elevernas hjälp vill de få svar på frågor om hur tångskogens ekosystem förändras över tid och hur tångskogen påverkas av klimatförändringarna.

Därefter har eleverna fått skapa vetenskapliga poster som de presenterat för forskarna och de andra medverkande eleverna.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons