Annons
Växjö

Växjöelever tävlar i nationell final

Växjö • Publicerad 13 mars 2024
Jonathan Wibert och Vilgot Jönsson presenterade sin måltid för juryn i stadsfinalen i Kockduellen och vann. Nästa vecka tävlar de i den nationella finalen.
Jonathan Wibert och Vilgot Jönsson presenterade sin måltid för juryn i stadsfinalen i Kockduellen och vann. Nästa vecka tävlar de i den nationella finalen.Foto: LENA GUNNARSSON

Den 14 mars arrangeras riksfinalen i skoltävlingen Kockduellen på Restaurangakademin i Stockholm. Två av finalisterna är åttondeklassarna Vilgot Jönsson och Jonathan Wibert från Fagrabäckskolan i Växjö.

När Kockduellen arrangerades i Växjö bjöd de på lammfärsbiffar med potatisfondant och vann stadsfinalen. Därefter har Vilgot och Jonathan valts ut bland de tio lag som tävlar i riksfinalen.

Under finalen den 14 mars ska eleverna jobba vidare med att ta fram ett nytt recept från en ny råvarukorg och tillaga rätten.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons