Annons
Växjö

Växjöelevernas skattjakt: Runka bulle, hångla med en a-lagare eller drick urin

Växjö • Publicerad 29 maj 2023
Foto: Nadia Hagberg

I helgen anordnades en skattjakt för gymnasieelever i Växjö. Skattjakten gick ut på att eleverna skulle göra utmaningar som är uppdelade i olika poängnivåer mellan fem och 100 poäng. Den klass som fick flest poäng vann ett pris.

Bland uppdragen fanns ”Strula upp en staty nere på stan” (5 poäng) och ”Strula med en från Kungsmad, en från Katedral och en från Procivitas” (20 poäng). För högre poäng krävdes det mer. För 50 poäng skulle eleverna dricka ett glas toavatten, låtsas ha sex i ett provrum eller måla en tavla med könsorganet. För 80 poäng kunde eleverna strula upp en person som är 50+ eller bada i brännässlor i endast underkläder. För högsta möjliga poäng kunde man dricka någon annans urin, grovhångla med en ”a-lagare” eller runka bulle och käka upp den men då krävdes minst fem deltagare. Se listan med alla uppdrag som gav poäng här.

Annons

Skolan har inget med skattjakten att göra utan det gjordes på elevernas fritid och på eget initiativ. I det skattjaktsdokument som eleverna fick står det att arrangörerna ”hoppas att alla som deltar är medvetna om att det ska vara en rolig lek som ska utföras med respekt för en själv och för andra. Ett uppdrag får inte utföras om inte alla personer är med på det eller om det är kränkande mot någon annan människa”. Om någon bröt mot reglerna skulle hela laget/klassen diskas.

Har du information om andra skolors skattjakter? Tipsa oss här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons