Annons
Växjö

Växjöförare döms – flydde från polisen i 200 kilometer

Växjö • Publicerad 1 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

En dag i juli upptäckte en polis en förare vid Fagrabäcksrondellen i Växjö som accelererade mycket snabbt. När polisen slog på blåljuset tryckte föraren gasen i botten och en intensiv biljakt inleddes söderut på riksväg 27, skriver Smålandsposten.

Enligt polisen körde föraren i drygt 200 kilometer i timmen och gjorde flera farliga omkörningar. Han körde även i cirka 100 kilometer i timmen genom samhället i Ingelstad.

Annons

Till slut lyckades polisen preja ner bilen och föraren – en 31-årig man från Växjö – blev utsliten ur bilen och belagd med handfängsel. Nu döms mannen vid Växjö tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik. Straffet blir villkorlig dom med 70 timmars samhällstjänst.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons