Annons
Växjö

Växjöförening samlade ihop till drabbade i Gaza – närmare 500 000 kronor

Växjö • Publicerad 14 december 2023
Över 1000 besökare lockades till loppisen som höll till i Växjö.
Över 1000 besökare lockades till loppisen som höll till i Växjö.Foto: Privat

Bemuf ungdomsorganisationen i Växjö anordnande nyligen en loppis i Iogt-nto:s lokaler vid Vattentorget. Bemuf är en förkortning för Bosnien-Hercegovinas muslimska ungdomsförbund, i Sverige och de ordnande loppisen för att samla in pengar till drabbade barn i Gaza.

Bland cirka 1000 besökare var det både företag och privata personer på loppisen. 60 bord fylldes med mat och prylar som människor hade lagat eller ville skänka. Pengarna därifrån samlades sedan in av ungdomsorganisationen som räknade ihop det till 430 000 kronor.

Annons

– Att vi fick in så mycket pengar var långt över förväntan. Jag personligen trodde att det inte skulle gå över 100 000 kronor, säger Saima Masovic, ordförande för Bemuf i Växjö.

– Efter loppisen höll vi insamlingen öppen i ytterligare en vecka för att många företag hörde av sig i efterhand och ville donera.

Ordförande berättar att pengarna har skickats vidare till Islamic relife som beskriver sig själva som en självständig humanitär organisation.

– Jag tror det minsta lilla gör nytta. Pengarna kommer gå till mat, medicin och kläder för att hjälpa så många som möjligt.

Hur kom ni på den här idén?

– Vi alla var så frustrerade över att man ser allt hända därnere. Så därför ville vi göra något för att få något att hända. Folk är berörda av den här konflikten, säger Saima Masovic som förklarar att de i framtiden planerar på att göra fler aktioner.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons