GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöföreningen har ekonomiska problem – kan tvingas lägga ner

Växjö • Publicerad tisdag 10:30
Foto: Olof Elfverson

Dansklubben Swing i Växjö har ekonomiska problem och kan tvingas lägga ner verksamheten vid årsskiftet. De vädjar nu om ekonomiskt stöd från Växjö kommun.

Dansklubben Swing drabbades hårt av covidpandemin och har tappat runt 380 000 kronor i intäkter. Föreningen ligger back 75 000 kronor det här året.

– Det är klart det är illa. Pengarna tryter. Det har jag sagt länge att det här är det värsta året. I och med att vi går in i ett år där pandemin fortfarande påverkar och så är det säkert för många föreningar, men vi får inget stöd. 2021 fick vi statligt stöd från RF (Riksidrottsförbundet), säger Dansklubben Swings ordförande Kenneth Welin till Smålandsposten.

Swing har ökat bland barn och ungdomar men intäktsbortfallet beror till största del på att folk fortfarande är restriktiva när det kommer till pardans.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.