Annons
Växjö

Växjöföreningen vill få fler på Araby att växa tillsammans

Växjö • Publicerad 22 december 2022
.Foto: Anna Nordström

Spelföreningen Northern Sky E-sport i Växjö har i år fått 50 000 kronor i stöd från Postkodstiftelsens satsning Grannskapsinitiativet. Föreningen har med bidraget velat öka kunskapen om spel i Araby och få unga i området att växa tillsammans genom E-sport. De har anordnat olika prova på-kvällar där unga i Araby fått träffat tränare och spela tillsammans.

– Vi kunde genomföra ett antal öppna hus och bjuda in mer folk till oss, för att öka vetskapen om oss och vår verksamhet. I och med att vi blev fler så fick alla fler kompisar, fler möjligheter och vi växte inte bara som förening, utan som människor, säger en representant för Northern Sky E-sport.

Annons

Northern Sky grundades 2014 med målet att göra en skillnad för E-sportare i Växjö med omnejd. Föreningen arrangerar evenemang, tävlingar och utbildningar som ska lyfta E-sporten i Kronobergs län.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons