GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöföretag bygger spektakulärt hotell i naturreservat

Eriksbergs safaripark storsatsar på ett hotell ”med känslan av en båt som landat i gårdsmiljö”. Växjöbaserade Ottosson Bygg blir entreprenör för det spektakulära nybygget, som har ritats av LBE Arkitekt i Växjö.
Växjö/Blekinge • Publicerad 21 september 2022
Det nya hotellet i Eriksberg. Illustration: LBE Arkitekt
Det nya hotellet i Eriksberg. Illustration: LBE Arkitekt

Eriksberg Hotell & Safaripark, beläget i ett naturreservat mellan Karlshamn och Ronneby i Blekinge, skriver i ett pressmeddelande att man nu storsatsar på ett nytt hotell på det 925 hektar stora området.

Det första spadtaget för det nya hotellet med totalt 23 hotellrum tas inom kort och det Växjöbaserade byggbolaget Ottosson Bygg har fått uppdraget som totalentreprenör för nybygget.

– Vi är stolta att få vara en del av detta projekt och glada att Eriksberg vågar satsa på både hållbart byggande och besöksnäringen på landsbygden”, säger Ottosson Byggs ordförande Lennart Ottosson i en kommentar.

Hotellbesökarna ska få möjlighet att uppleva djur och natur på nära håll eftersom några av rummen får glasgolv med utfodring under.

Det är den Växjöbaserade arkitektfirman LBE Arkitekt som har ritat det spektakulära hotellet med ansvarige arkitekten Oskar Årevall i spetsen. Han fick uppdraget att rita ett hotell med känslan av en båt som har landat i gårdsmiljön, där gästerna upplever djuren och fåglarna i sin naturliga miljö.

– Byggnaden är ett skepp av trä, ställt på grund mot granitklipporna. Gästerna går över landgången och lämnar vardagen för en resa över ett drömlikt naturlandskap, säger Oskar Årevall om sin skapelse.

Eriksberg

• Eriksberg är ett naturreservat och djurpark i Blekinge och verksamheten grundar sig i att främja och bevara djur- och naturlivet samt den biologiska mångfalden.

• Den inhägnade delen är cirka 925 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark. Inom området finns dov- och kronvilt, davidshjortar, visenter, vildsvin och mufflonfår som vandrar fritt.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.