Annons

Växjöföretag förvärvar bolag: ”En uttalad ambition att växa genom förvärv”

Växjöföretaget LVI Low Vision International som är en av världens ledande tillverkare av synhjälpmedel förvärvar aktiemajoriteten i Visus Technology.
Växjö • Publicerad 8 januari 2024
Henrik Blomdahl, vd för LVI Low Vision International med huvudkontor i Växjö.
Henrik Blomdahl, vd för LVI Low Vision International med huvudkontor i Växjö.Foto: Pressbild

LVI Low Vision International som grundades i Växjö 1978 vill underlätta vardagen för personer med synnedsättning och ge dem möjlighet till ökad livskvalitet. Företagets all utveckling och tillverkning sker vid huvudkontoret i Växjö och nu växer bolaget.

– LVI har länge haft en uttalad ambition att växa genom förvärv, men även att bredda vårt utbud på marknaden. Därför är vi mycket glada att kunna meddela att vi nu förvärvar Visus Technology AB, som kompletterar vårt befintliga produktutbud på ett mycket bra sätt som ligger helt i linje med vår ambition och ökar vår konkurrenskraft, säger Henrik Blomdahl, vd på LVI Low Vision International.

Annons

Visus Technology utvecklar, tillverkar och säljer kamerabaserade inspektionsutrustningar för industriellt bruk på svenska och internationella marknaden.

– Vi är glada att LVI går in som ägare. På så sätt ökar vi våra ekonomiska muskler, får tillgång till LVI:s utvecklingsavdelning och säkrar vår förmåga att leverera högkvalitativa produkter i världsklass till våra kunder också i framtiden, säger Christer Gustafsson, vd på Visus Technology AB.

LVI Low Vision International bygger just nu om sitt huvudkontor och utökar produktions- och lagerytan för att anpassa sig för en ökad efterfrågan både nu och i framtiden. Förutom huvudkontor i Växjö har företaget försäljningskontor i Stockholm och egna dotterbolag i Danmark, Norge, Frankrike, Schweiz, Tyskland och USA.

Christer Gustafsson, vd på Visus Technology AB.
Christer Gustafsson, vd på Visus Technology AB.Foto: Pressbild

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons