Annons
Växjö

Växjöföretag i samarbete med Försvarsmakten

Växjö • Publicerad 11 mars 2022
Fredrik Ruuda under tjänstgöring som reservofficer i armén.
Fredrik Ruuda under tjänstgöring som reservofficer i armén.Foto: Fredrik Ruuda/Privat

Växjöföretaget Ruuda Consulting har tecknat en avsiktsförklaring med Försvarsmakten. Syftet är att stärka kompetens- och personalförsörjningen för de båda parterna.

– Våra medarbetares djupa kunskap inom försvar och säkerhet är vår styrka. Genom att stödja medarbetarnas möjlighet till deltidsengagemang inom Försvarsmakten är vi övertygade om att vi gör såväl oss själva såväl som samhället en god gärning. Sedan en tid tillbaka ger vi våra medarbetare löneutfyllnad vid tjänstgöring i sin befattning inom Försvarsmakten, vilket är ett enkelt och uppskattat sätt för oss att stödja våra medarbetare, säger Fredrik Ruuda, ägare och grundare av Ruuda Consulting AB.

Annons

Ruuda Consulting vill genom det nya samarbetet underlätta för sina anställda att även ha ett deltidsengagemang inom Försvarsmakten, samtidigt som Försvarsmakten vill stödja Ruuda Consultings rekrytering av medarbetare med militär bakgrund.

– Att samarbeta med andra arbetsgivare och organisationer är viktigt för att Försvarsmakten ska lyckas med personalförsörjningen. Samarbeten med andra arbetsgivare kan erbjuda många av våra duktiga medarbetare en spännande och utvecklande karriär samtidigt som de kan tjänstgöra hos oss på deltid, säger Jonas Wannberg, HR-strateg Försvarsmakten Arbetsgivarrelationer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons