Annons
Växjö

Växjöföretag ingår samarbete med tyskt bolag - går från startup till scaleup

Växjö • Publicerad 27 mars 2023
Jon Bengtsson, VD och grundare av Skymap.
Jon Bengtsson, VD och grundare av Skymap.

Växjöbaserade företaget Skymap arbetar med mjukvara som ska förenkla bygg- och fastighetsbranschen med 3D-visualisering. Tanken är bland annat att kunna visualisera projekt och bygnader i 3D tidigt för att kunna undvika att kostsamma misstag.

Nu har Skymap ingått ett långsiktigt samarbetsavtal med MOBA Mobile Automation AG. Företaget har sitt huvudkontor i Tyskland men har 17 kontor spridda över hela världen.

Annons

– Detta är vår största affär hittills och en viktig milstolpe som tar oss från att vara ett startup-bolag till att bli ett scaleup-bolag. Affären med MOBA är ett tydligt kvitto på att vi är på helt rätt spår och ger oss dessutom fler möjligheter på vår fortsatta tillväxtresa, säger Jon Bengtsson, VD och grundare av Skymap i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Skymaps första tjänst kommer att lanseras i Sverige under mars och tanken är att efter det flytta fokus till de engelskspråkiga länderna.

– Det kommer att bli en lärorik resa för oss båda. I Norden är maskinstyrning och hantering av 3D-modeller väletablerat, men i många andra länder ser det annorlunda ut, säger Jon Bengtsson.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons