Annons

Växjöföretag köps upp av stora koncernen

Växjö Elmontage AB får en ny ägare. Det är Sandbäckens Group som förvärvar bolaget som kontrollerats av Storskogen Group AB.
Växjö • Publicerad 7 september 2023
Christoffer Järkeborn, koncernchef på Sandbäckens och vice vd för Nimlas Group.
Christoffer Järkeborn, koncernchef på Sandbäckens och vice vd för Nimlas Group.Foto: Håkan Målbäck

Växjöföretaget är ett av tre elbolag som förvärvas av Sandbäckens Group. Tillsammans omsätter de tre uppköpta bolagen runt 400 miljoner kronor per år och har ungefär 180 anställda.

– Vi är på god väg att bli nästa stora succé inom installationsbranschen. Detta förvärv är ett viktigt steg på vår resa mot 5-50-500 och en kraftig expansion inom el-segmentet, säger Christoffer Järkeborn, koncernchef för Sandbäckens och vice vd på Nimlas Group.

Annons

Deras strategi 5-50-500 innebär att de ska ha fem miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat.

Växjö Elmontage kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet under befintligt namn. Företaget består av två bolag, Växjö Elmontage AB och EnergiStyret i Kronoberg AB, som utför entreprenader och servicearbeten i Växjö med omnejd.

Växjö Elmontage såldes till Storskogen 2020 och förvärvet beskrevs som ett nytt kapitel för bolaget. Nu byter företaget ägare på nytt.

Sandbäckens Group är den svenska verksamheten och en del av den nordiska installationskoncernen Nimlas som på några år har växt från cirka 1,5 miljarder till drygt sju miljarder i omsättning.

Sandbäckens Group har sedan tidigare ett bolag i Växjö, Sandbäckens Rör i Växjö AB.

De två andra uppköpta elbolagen är Eviab Gruppen i Örebro och El & Projektering Vetlanda.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons