Annons
Växjö

Växjöföretag med över 120 anställda köps upp: ”Magkänslan var rätt”

LGC Isolering AB med säte i Växjö och 123 anställda köps upp och får en ägare.
– Det är ett segment som växer och ligger helt i linje med vårt miljö- och energifokus inom installationer, koncernchef på Hjo Installation som köper bolaget.
Växjö • Publicerad 24 oktober 2023
Hjo Installation har köpt upp LGC Isolering AB som grundades i Växjö för 26 år sedan.
Hjo Installation har köpt upp LGC Isolering AB som grundades i Växjö för 26 år sedan.Foto: Pressbild

I början av oktober blev det klart. Hjo Installation förvärvar 100 procent av aktierna i LGC Isolering AB som grundades av Raymond Andersson och Lars-Göran Carlson 1997. LGC Isolering är Sveriges största privatägda bolag inom teknisk isolering med 123 anställda och 179 miljoner kronor i omsättning. Bolaget grundades i Växjö men har idag filialer på åtta olika orter runt om i landet.

– Hjo Installation påminner om LGC där det lokala företaget har stort mandat och sköter sig själva. LGC är ett inarbetat varumärke sedan 26 år tillbaka och det känns skönt för att jobba vidare med detta. Det klickade direkt med Mattias och Christoffer, vi förstod varandra på en gång och magkänslan var rätt, säger Lars-Göran Carlson som tillsammans med Raymond Andersson ägt LGC Isolering fram till i början av oktober.

Annons

Hjo Installation är en koncern med 55 bolag som omsätter över 2,5 miljarder kronor och verkar inom el, ventilation, VS, energibesparing, teknisk isolering och solenergi. Koncernen har över 1 100 medarbetare.

– Vi är mycket nöjda med att kunna presentera ett större förvärv inom teknisk isolering. Det är ett segment som växer och ligger helt i linje med vårt miljö- och energifokus inom installationer. Vi har sedan tidigare bolag inom segmentet och med LGC så finns stora möjligheter att expandera isolerings affärerna ordentligt, säger Christoffer Olbrich, koncernchef på Hjo Installation.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons