Annons
Växjö

Växjöföretag stämdes på miljoner – tvisten skrivs av

Växjö • Publicerad 14 april 2022
Genrebild.
Genrebild.

Topac Licenssvets & VVS AB, med Växjö och Alvesta som bas, stämdes på tio miljoner kronor. Men nu skrivs tvisten av eftersom företaget bakom stämningen försatts i konkurs, rapporterar Smålandsposten.

Det var i november 2020 som den nu konkursdrabbade markentreprenören Barslund lämnade in stämningen till Växjö tingsrätt.

Annons

Bakgrunden var att Malmöföretaget Barslund Sverige AB anlitade Topac som underleverantör i ett fjärrvärmeprojekt. Men enligt Barslund utfördes inte arbetet med att lägga fjärrvärmeledningar korrekt, vilket orsakade företaget stor ekonomiskt skada.

Tvisten i rätten kommer dock inte att prövas. Anledningen är att Barslund i november i fjol gick i konkurs och konkursbolaget valde då att inte driva tvisten vidare.

Växjö tingsrätts avskrivningsbeslut innebär att Barslund ska ersätta Topac med drygt 260 000 kronor i rättegångskostnader. Samtidigt innebär Barslund-konkursen att Topac inte får betalt för sina fordringar på omkring 620 000 kronor.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons