Annons
Växjö

Växjöföretag vinner nytt pris

Växjö • Publicerad 3 juni 2022 • Uppdaterad 14 juni 2022
Marcus Öhrner och Carl Johansson, grundare Quiqly
Marcus Öhrner och Carl Johansson, grundare QuiqlyFoto: Pernilla Löfgren

Quiqly, som är ett av de nya tillväxtföretagen i Företagsfabriken, har tidigare prisats och tagit plats på Venture Cup Sveriges topp 5-lista över de bästa affärsidéerna i region Syd. Nu har bolaget med grundarna och ägarna Marcus Öhrner och Carl Johansson också vunnit pris på Venture Cups regionfinal i region södra. Quiqly vann kategorin Best Traction, alltså bästa dragningskraft, vilket ger 50 000 kronor och en plats i riksfinalen i oktober.

Quiqly är grundat och ägt av Marcus Öhrner och Carl Johansson. Det är ett finansteknikbolag som fokuserar på mikrotransaktioner. Företag som är i behov av förändring kan genom Quiqlys egenutvecklade plattform identifiera hur olika kundgrupper nås på ett mer effektivt sätt. Med idén vill de hjälpa företag att komma åt outnyttjade kundgrupper samt behålla nuvarande. Genom plattformen kan bolaget genererar intäkter genom att göra icke-betalande kunder till betalande.

Annons

– Utifrån de samtal vi har haft med konsumenter har vi förstått att det finns ett starkt "ha-begär" efter vår produkt. Däremot har de aktörer som verkar på denna marknad inte lyssnat på deras kunders behov, säger Quiqlys ägare och grundare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons