Annons
Växjö

Växjöföretagare åtalas för grova skattebrott

Växjö • Publicerad 26 maj 2022
Växjö Tingsrätt. Montage: Smp.
Växjö Tingsrätt. Montage: Smp.Foto: Lars-Göran Rydqvist

En företagare i Växjö har åtalats för flera grova skattebrott och grovt bokföringsbrott. Skatteverket har avslöjat att företaget, som förmedlade familjehem för ensamkommande flyktingbarn, betalade miljoner i svarta löner och exklusiva förmåner.

Växjöföretagaren ska ha struntat i att bokföra lön till sig själv på sammanlagt tre miljoner kronor. Mannen har i stället bokfört ett lån till tredje man på den summan trots att något lån aldrig betalats ut. Dessutom åtalas företagaren för två fall av skattebrott och fyra grova skattebrott.

Annons

Enligt Smålandsposten ska utbetalningar på miljontals kronor utan redovisade arbetsgivaravgifter gått till bland annat ägaren och hans sambo. De ska också ha bokfört exklusiva kläder, väskor, parfymer, skor och solglasögon. Växjöföretagaren och hans sambo har tidigare tvingats betala sammanlagt 2,7 miljoner kronor i ytterligare skatt.

Åklagare Patrik Stintzing vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö yrkar att företagaren ska få näringsförbud i fem år.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons