Annons

Växjöföretagaren vinner nyinstiftade priset

38-åriga Gustaf Möller från Lenhovda är den första att ta emot Thomas-Carlzon-priset.
Han driver företaget Kryast och utmärks för sitt engagemang för hållbara arbetsplatser och ledarskap.
Växjö • Publicerad 20 december 2023
Prisutdelningen ägde rum under tisdagen den 12 december.
Prisutdelningen ägde rum under tisdagen den 12 december.Foto: Einar Operating insamlingsstiftelse

”Einar Operating insamlingsstiftelse, Thomas Carlzon Prize” instiftades i november 2022 i syfte att stödja unga entreprenörer och ledare med visionen att bygga framgångsrika företag eller organisationer.

Nu har den första pristagaren utsetts och det handlar om Gustaf Möller, en entreprenör från Lenhovda som nu är bosatt i Växjö och driver företaget Kryast. Företaget, med kontor i Växjö och Kristianstad, arbetar för att skapa hållbara och friska arbetsplatser.

Annons

Styrelsens motivering för valet lyder:

”Gustaf brinner liksom Thomas Carlzon själv för ledarskap och med en genuin omsorg för människor. Gustaf har byggt ett företag som vilar på en tydlig värdegrund och filosofi där människors välmående och friskhet leder till framgångsrika företag. Med värme, humor och glädje som tydliga ledstjärnor styr han Kryastbussen mot nya hållplatser och destinationer för att sprida kunskap och klokheter tillsammans med sina medarbetare och kollegor. Gustafs ödmjukhet, transparens i kombination med mod gör honom till en verklig förebild”.

Efter företagsledaren Thomas Carlzons bortgång i juli 2022 ville Gustav Einarsson, ägare och styrelseordförande för Einar Operating, hedra hans minne genom att skapa ”Einar Operating Insamlingsstiftelse, Thomas Carlzon Prize”.

Thomas Carlzon var en del av Einar Operating i flera år, både som ledamot och ordförande. Han var också vd för Ikea Sverige och landshövding i Kalmar län.

Från och med i år kommer stiftelsens styrelse att årligen dela ut minst ett stipendium eller projektstöd.

Priset är skapat till minne av den tidigare vd:n för Ikea Sverige, Thomas Carlzon, och syftar till att stödja unga entreprenörer och ledare.
Priset är skapat till minne av den tidigare vd:n för Ikea Sverige, Thomas Carlzon, och syftar till att stödja unga entreprenörer och ledare.Foto: Einar Operating insamlingsstiftelse
Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons