Annons
Växjö

Växjöföretaget bygger nya jättebygget i Kosta

Växjö • Publicerad 26 juni 2023
Från vänster Kenny Lindgard, Isabella Jansson, Emil A Jansson, Gered Rundquist och Staffan Dahlström.
Från vänster Kenny Lindgard, Isabella Jansson, Emil A Jansson, Gered Rundquist och Staffan Dahlström.Foto: Karin Bernfalk

Tidigare i juni togs det första spadtaget inför bygget av Kosta multiarena som ska bli 7 000 kvadratmeter stor och två våningar hög. Det är Växjöföretaget GBJ Bygg som ska bygga det nya jättebygget i Kosta.

– Det är oerhört kul att få till ett bygge av denna dignitet i det läget som nu råder, säger Staffan Dahlström, vd på GBJ Bygg.

Annons

I multihallen ska en handbollshall med 2 300 läktarplatser, en pingishall med 20 stående bord, fyra bowlingbanor, två padelbanor, åtta boulebanor, gym, kampsportsyta, restauranger och kontor få plats.

– Detta är starten av ett fantastiskt projekt och kommer sätta Kosta på kartan inom idrottsvärlden" säger projektledaren Emil A. Jansson.

Byggstart är beräknad till slutet av sommaren och multiarenan beräknas vara klar till slutet av 2024.

Emil A Jansson och Staffan Dahlström.
Emil A Jansson och Staffan Dahlström.Foto: Karin Bernfalk

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons