Annons

Växjöföretaget får ny mångmiljonorder – växer kraftigt

Växjö • Publicerad 23 mars 2023
Kraftpowercons kontor i Växjö.
Kraftpowercons kontor i Växjö.Foto: Pressbild

Växjöföretaget KraftPowercon är inne i en stor tillväxtfas, har anställt ett 15-tal nya medarbetare det senaste året och tecknade nyligen avtal om en till lokal på Hjalmar Petris väg i Växjö.

Nu har företaget som tillverkar och levererar kraftsystem till stora företag fått en ny order som är värt över 30 miljoner kronor. Kraftpowercon har utsetts till leverantör av sina motordrivsystem UMD till Hitachi Energy högspända kraftledningsprojekt under 2023.

Annons

Projekten innefattar bland annat nästa fas av världens enskilt största vindkraftspark utanför England som kommer försörja runt 3,2 miljoner hushåll med el från havsbaserad vindkraft.

– Vi märker verkligen av att den elektrifieringstrend som nu börjat i världen. Samtliga av våra affärsområden växer kraftigt och vi har sett en ökning med 60% i vår orderingång det senaste året, säger Tobias Johansson, affärsområdeschef på Kraftpowercon.

Högspänd likströmsöverföring, HVDC, är en beprövad teknik för överföring av elkraft över stora avstånd med små förluster. Användningen väntas öka och tekniken kan bli en central del av den gröna energiomställningen framöver.

– Framtiden ser mycket ljus ut för en fortsatt utbyggnad av HVDC länkar under många år framöver. Kraftpowercons motordrivsystem är en mycket viktig del i dessa projekt, säger säljansvarige Håkan Rydenborg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons