Annons
Växjö

Växjöföretaget får stororder värd 70 miljoner

Växjö • Publicerad 4 mars 2023
Oskar Jonsson, vd på Smålands Skafferi i Växjö.
Oskar Jonsson, vd på Smålands Skafferi i Växjö.

En upphandling av färskt kött och charkuteriprodukter har genomförts i Kronobergs län. Den Växjöbaserade livsmedelsgrossisten Smålands Skafferi vinner uppdraget som innefattar leveranser av färskt kött och charkuteriprodukter till Alvesta, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Uppvidinge, Växjö och Älmhults kommuner. Värdet på avtalet uppgår till ungefär 70 miljoner kronor och avtalstiden är på upp till fyra år inklusive optioner.

– Tilldelningen innebär att vi ytterligare stärker oss i Kronobergs län och vi är mycket glada över att fått förtroendet att leverera våra produkter till merparten av länets offentliga verksamheter. Uppdraget blir det andra för oss med inriktning på offentlig verksamhet, då vi sedan tidigare levererar till Tingsryds kommun, säger Smålands Skafferis vd Oskar Jonsson.

Annons

Nyligen blev det klart att Smålands Skafferi förvärvar anrika Stens Chark i Åseda och nu har en egen produktionsanläggning i koncernen. Det nya uppdraget innebär att företaget kommer att behöva rekrytera fler medarbetare i både Åseda och Växjö.

Under 2022 omsatte bolaget drygt 40 miljoner kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons