Annons

Växjöföretaget firar 20-årsjubileum: ”Vi är specialister på människor”

För att vara en attraktiv arbetsgivare idag bör man vara medveten om sitt medarbetarerbjudande. Det menar Jonas Lundegård och Hanna Berkesi, platschef respektive marknadsansvarig på 20-årsjubilerande rekryteringsföretaget Maxkompetens i Växjö.
– Efter pandemin har det exempelvis blivit ännu tydligare att arbetstagarna vill ha valfriheten att växla mellan att jobba hemifrån och på kontoret.
Växjö • Publicerad 4 december 2023
Bemanning- och rekryteringsföretaget Maxkompetens i Växjö fyller 20 år. Vi firar bland annat med en insamling i samband med Musikhjälpen. För varje bidrag till vår bössa matchar vi med exempelvis 20 kronor, säger platschefen Jonas Lundegård.
Bemanning- och rekryteringsföretaget Maxkompetens i Växjö fyller 20 år. Vi firar bland annat med en insamling i samband med Musikhjälpen. För varje bidrag till vår bössa matchar vi med exempelvis 20 kronor, säger platschefen Jonas Lundegård.Foto: Emelie Hellden, MLI Foto AB

Rätt person på rätt plats. Det kan låta som en klyscha men är kärnan i uppdraget hos ett rekryterings- och bemanningsbolag. I Växjö finns idag ett 30-tal företag i bemannings- och rekryteringsbranschen, bland annat 20-årsjubilerande Maxkompetens. Medan många profilerar sig som specialister inom olika områden så beskriver Jonas och Hanna Maxkompetens som ett företag som jobbar brett och djupt.

– Vi är specialister på människor snarare än branscher.

Annons

Hur går en rekrytering till hos er?

– Vi tar avstamp i en värdegrundsanalys som är unik för respektive kundföretag. För att nå det bästa resultatet är det viktigt att känna bolaget, allt från att ha bra kunskap om varumärket och värdegrunden till hur det fungerar socialt och praktiskt på arbetsplatsen. Därefter kan vi annonsera tjänsten, göra ett CV-urval och genomföra djupintervjuer med kandidaterna.

Jonas Lundegård är platschef för Maxkompetens i Växjö.
Jonas Lundegård är platschef för Maxkompetens i Växjö.Foto: Emelie Hellden, MLI Foto AB

Jonas och Hanna betonar värdet av att jobba långsiktigt och att kunden ser Maxkompetens som en HR-partner.

– En framgångsfaktor för oss har varit att vi följer med företaget både när det gungar uppåt och nedåt i konjunkturen.

De senaste sju-åtta åren har antalet fakturerade kundkonton hos Maxkompetens i Växjö halverats men samtidigt har omsättningen fördubblats.

– Vi får fler uppdrag men på färre antalet kunder. Det är ett resultat av att vi jobbar nära bolagen som deras HR-partner. Att bygga långsiktiga relationer har gjort att vi ökat i både förtroende och omsättning.

I dagens läge är det huvudsakligen kandidaternas marknad, vilket gör att de kan välja och vraka mellan olika arbetsgivare. Och vad som gör ett jobb attraktivt handlar ofta om helt andra saker än lönenivån framhåller Jonas och Hanna.

– Det som gör en arbetsgivare attraktiv idag handlar mycket om miljömedvetande, socialt ansvarstagande och transparens. Arbetstagarna vill vara delaktiga och ha löpande information om hur det går. Något som blivit allt viktigare är också flexibilitet. Särskilt efter pandemin märkte vi tydligt att man vill ha valfriheten att kunna växla mellan att jobba på kontoret eller hemifrån. Den nya generationen på arbetsmarknaden vill ha mer frihet. Det är snarare prestationen än närvaron som ska mätas.

Hanna Berkesi är marknadsansvarig på rekryterings- och bemanningsföretaget Maxkompetens.
Hanna Berkesi är marknadsansvarig på rekryterings- och bemanningsföretaget Maxkompetens.Foto: Emelie Hellden, MLI Foto AB

Hur gör ni när ni rekryterar personal till er själva?

– Det är en väldigt inkluderande process där alla på kontoret deltar. För oss är det viktigt att man trivs med en öppen dörr-policy, där vi inte har individuella bonusar utan gemensamma kontorsmål, att vi tränar tillsammans på arbetstid två gånger i veckan och är måna om att utmanas och utvecklas som grupp.

Annons

Söker ni folk just nu?

– Dyker det upp rätt person så är alltid tillfället rätt. Just nu ser vi fram mot att förstärka vårt team med en konsultchef och en rekryteringskonsult.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons