Annons

Växjöföretaget fortsätter att växa – har ökat omsättningen med 22 procent

Växjö • Publicerad 7 december 2023
Fredric Moe, vd på Abena AB.
Fredric Moe, vd på Abena AB.

Växjöbaserade Abena AB fortsätter att växa. Företaget sm säljer och marknadsför förbrukningsartiklar till offentlig och privat sektor samt utvecklar och producerar hygieniska engångsprodukter omsatte under räkenskapsåret 2022/23 hela 672 miljoner kronor, vilket är en ökning med 22 procent jämfört med året innan. Resultatet ökade också från 16 till 23 miljoner kronor.

– Även innevarande år ser ut att bli ett bra år. Vi ligger i dagsläget i linje med budgeterat resultat, säger Camilla Hiljanen, CFO på Abena AB.

Annons

I somras tecknade företaget ett nytt affärsavtal med ett av världens ledande företag inom Health and Medical som var värt fyra miljoner euro, vilket idag motsvarar omkring 46 miljoner kronor. Det är ett avtal som avser skyddslakan i olika kvaliteter och storlekar som tilverkas i Abenas egna produktionsanläggning i Kisa i Östergötland.

För ett år sedan genomgick Abena Ab och Finess Hygiene AB en fusion och sammanslagningen har enligt företaget inneburit stärkta samarbeten och nya affärsmöjligheter.

– Just nu arbetar vi för att nå ut ännu bredare med våra svensktillverkade produkter, vilket ligger helt i linje med våra hållbarhetsmål. Vi tittar också på hur vi kan vidareutveckla vårt sortiment med fler hållbara artiklar, säger Fredric Moe, vd på Abena AB.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons