Annons

Växjöföretaget i partnerskap med stort japanskt bolag – skapar nya jobb i Växjö

Växjö • Publicerad 7 december 2023
Greenpipes exportchef Eric Gröön och vd Michael Kautto Åslund gläds över partnerskapet med Yotsugi som här representeras av Takuya Maeda, Managing Director for Products Control Division & Overseas Sales Department, och Katsuya Ide, Overseas Sales Department.
Greenpipes exportchef Eric Gröön och vd Michael Kautto Åslund gläds över partnerskapet med Yotsugi som här representeras av Takuya Maeda, Managing Director for Products Control Division & Overseas Sales Department, och Katsuya Ide, Overseas Sales Department.Foto: Kenneth Fridenborn

Familjöföretaget Greenpipe med huvudkontor i Växjö fortsätter att växa. Företaget som är specialiserat på att ta fram delbara rör som ska skydda större elkablar ingår ett strategiskt partnerskap med Yotsugi som är en ledande tillverkare av industrisäkerhetsprodukter för infrastrukturindustrin i Japan.

Det är en del av Greenpipes tillväxtresa och samarbetet väntas även resultera i nyanställningar i Växjö. Flera medarbetare ska anställas nu och ytterligare jobb kommer att utannonseras inom kort.

Annons

– Vårt partnerskap med Yotsugi representerar en betydande milstolpe för Greenpipe. Tillsammans har vi målet att sätta nya standarder i branschen, samtidigt som vi främjar tillväxt som inte bara kommer att leda till ytterligare framgång för Greenpipe, men även generera nya jobb i lokalsamhället, säger Michael Kautto Åslund, vd för Greenpipe.

Greenpipe förutser en ”betydande tillväxt” de kommande åren till följd av partnerskapet som även välkomnas av Yotsugis ledning.

– Vi är glada att teckna ett kontrakt med Greenpipe Group AB och att kunna sälja nya produkter i Japan. Yotsugi är glada över att ha ingått detta avtal, som kommer att tillåta oss att lägga till nya produkter till vår produktlinje och öppna upp nya marknader, säger Mr. Naoto Yotsugi, president på Yotsugi.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons