Annons
Växjö

Växjöföretaget köper anrika företaget

Växjö • Publicerad 16 februari 2023
Oskar Jonsson, vd på Smålands Skafferi i Växjö.
Oskar Jonsson, vd på Smålands Skafferi i Växjö.

Växjöföretaget Smålands Skafferi förser butiker med varor från småländska tillverkare. I veckan blev det klart att företaget förvärvar charkuteriet Sten Johansson i Åseda.

– Förvärvet av Stens Chark i Åseda är viktigt för oss då vi med en egen produktionsanläggning kommer kunna leva upp till våra kunders stadigt växande efterfrågan av lokalproducerade charkuterivaror. Genom förvärvet stärker vi oss ytterligare som leverantör och med en egen produktionsenhet i Åseda med en erfaren charkuterist och dess medarbetare skapas möjligheten att vidareutveckla verksamheten och bredda vårt sortiment av närproducerad mat, säger Smålands Skafferis vd Oskar Jonsson.

Annons

Stens Chark försattes i slutet av januari i konkurs på egen begäran efter att ha ägts av familjen Johansson sedan 1943. Företaget har tillverkat och levererat charkprodukter till bland annat Ica- och Coopbutiker och prisades på Chark-SM 2016 och 2018.

Smålands Skafferi grundades 2015 och har ökat försäljning varje år sedan dess. I höstas utsågs Oskar Jonsson till Årets unga företagare i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons