Annons
Växjö

Växjöföretaget köps upp av miljardkoncernen: ”Stor kompetens”

Växjöföretaget Markis & Persienn Fabriken köps upp av den stora koncernen Herenco.
– Vi ser framemot att utvecklas och satsa vidare tillsammans, säger Ulf Rostedt, vd på Herenco Invest.
Växjö • Publicerad 10 november 2022
Magnus Leek, Markis & Persienn Fabriken, Ulf Rostedt, vd på Herenco, Lars Roström, Markis & Persienn Fabriken.
Magnus Leek, Markis & Persienn Fabriken, Ulf Rostedt, vd på Herenco, Lars Roström, Markis & Persienn Fabriken.Foto: Pressbild

För 18 år sedan grundades Markis & Persienn Fabriken av Lars Roström och Magnus Leek i Växjö. Företaget som erbjuder solskyddslösningar till privata och offentliga miljöer finns sedan några år tillbaka även i Varberg, Kalmar och Ljungby.

Nu har Herenco, som sedan tidigare bland annat äger Emballator Växjöplast, är huvudägare för JKS och delägare i Balco, förvärvat Markis & Persienn Fabriken som en del i koncernens satsning på klimatsmarta solskyddsprodukter.

Annons

– Markis & Persienn Fabriken har stor kompetens inom området, högt renommé och är väldigt duktiga. Vi ser framemot att utvecklas och satsa vidare tillsammans, säger Ulf Rostedt, vd på Herenco Invest.

Tillsammans omsätter Markis & Persienn Fabriken i Växjö, Ljungby, Kalmar och Varberg 50 miljoner kronor och har 17 medarbetare på de fyra orterna. Bland kunderna finns privatpersoner, fastighetsbolag och byggbolag.

– Det känns jättebra att sälja till en seriös och bra köpare. Vi gillar det småländska ägandet och ser framemot att utveckla företaget vidare över landet, säger Lars Roström, en av grundare av Markis & Persienn Fabriken.

Herenco omsätter runt 3,5 miljarder kronor och har cirka 1100 anställda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons