Annons
Växjö

Växjöföretaget köps upp av stora bolaget

Växjö • Publicerad 13 september 2022
Foto: Pressbild

Växjö Bildemontering med 16 anställda har funnits i branschen sedan 1968. Företaget med en anläggning strax utanför Växjö demonterar och återvinner delar från omkring 1 300 per år. Nu har Växjöföretaget förvärvats av Autocirc AB.

– Miljö- och hållbarhetsaspekterna har varit centrala för företaget sedan länge, och i takt med att de blivit allt viktigare har vi ständigt arbetat för att göra vår verksamhet så miljöriktig som möjlig. Att vi nu tar plats i Autocircsfären innebär att vi får fortsätta arbeta enligt våra grundprinciper, men i ett större sammanhang där hållbarhet verkligen står i centrum, säger Stefan Nyström, vd på Växjö Bildemontering.

Annons

Autocirc AB omsätter 1,3 miljarder kronor och har 540 anställda. Bolaget förser bilindustrin med återanvända och renoverade bildelar. I och med förvärvet breddar AutoCirc sitt geografiska upptagningsområde.

– När vi söker nya företag att förvärva är kvalitet och miljö två avgörande faktorer, utöver deras faktiska erbjudande, givetvis. I Växjö Bildemontering hittar vi just ett företag som har vad som krävs för att vara en väl fungerande kugge i det som är vår cirkulära affärsmodell, säger Johan Livered.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons