Annons
Växjö

Växjöföretaget öppnar i nya städer – har rekryterat 19 nya medarbetare

Det Växjöbaserade byggföretaget Hic Construction expanderar och öppnar kontor i två andra städer. Satsningarna har inneburit att 19 nya arbetstillfällen skapats.
Växjö • Publicerad 13 september 2023
Hic Construction storsatsar och etablerar sig i Kalmar och Karlskrona. På bilden syns Ruben Pereira, vd, och Magnus Olsson, grundare och delägare.
Hic Construction storsatsar och etablerar sig i Kalmar och Karlskrona. På bilden syns Ruben Pereira, vd, och Magnus Olsson, grundare och delägare.Foto: Hic Construction

För tre år sedan startade Hic Construction i Växjö och sedan dess har byggföretaget vuxit till ett 30-tal medarbetare i Växjö och varit involverade i projekt som Beijer Byggmaterials nya anläggning i Växjö och nya området Sjöparken i Alvesta.

Nu startar företaget kontor i både Kalmar och Karlskrona och 19 nya medarbetare har hittills rekryterats.

Annons

– Vi ser en stor potential i sydostregionen och ser fram emot att få vara en del i Kalmar och Blekinges utveckling. Vi tror att vi tillsammans med våra kunder kan komma in med nya friska tankar och idéer, säger Ruben Pereira, nytillträdd vd på Hic Construction Sydost.

Företaget har redan vunnit flera större ramavtal, som restaureringen av stadsmurarna åt Kalmar kommun, Kalmarhem samt Kriminalvården.

– Vi befinner oss inom ett relativt stort geografiskt område med lokala områdeskontor som möjliggör omflyttning av resurser dit marknaden utvecklas som mest positivt. Starkt engagerade medarbetare och tydligt fokus på kärnverksamheten är nyckeln till positiva framtidsutsikter, säger Magnus Olsson, grundare och delägare i Hic Construction.

Under 2022 hade företaget en omsättning på 162 miljoner kronor och målet i år är att nå 200 miljoner. Läs mer nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons