Annons
Växjö

Växjöföretaget samlade in 900 000 till välgörenhet

Växjö • Publicerad 13 mars 2024
Ida Lidholt.
Ida Lidholt.Foto: Privat

Växjöbaserade European Speedrunner Assembly AB (ESA) anordnade ett åtta dagars esports-event för välgörenhet på Quality Hotel View i Malmö. Totalt samlades 900 000 kronor in till Make-A-Wish International, en organisation som är dedikerad till att uppfylla önskningar för barn som är eller har varit kritiskt sjuka.

Evenemanget kretsade kring spel, underhållning och interaktiv insamling. Nästan 400 deltagare var på plats och dessutom följde tittar runt om i världen evenemanget online.

Annons

– Vi är glada över vårt nya partnerskap med Make-A-Wish International. ESA Winter är en festival där spelare och samhället förenas. Genom tv-spel och underhållning gör vi vårt yttersta för att samla in pengar till barn som lider av svåra sjukdomar. Det är hjärtskärande att bevittna dessa barns kamp. Om vi kan lätta deras börda ens en aning genom att hjälpa dem att uppfylla sina önskningar, har det stor betydelse för oss, säger Ida Lidholt, en av ESA:s organisatörer.

Förra året beviljade Make-A-Wish International mer än 19 500 önskemål till barn som lever med livshotande sjukdomar runt om i världen, inklusive mer än 5 000 spel- och underhållningsönskningar.

Sedan starten 2012 har ESA samlat in över en miljon dollar till olika välgörande ändamål.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons