Annons

Växjöföretaget satsar i Brasilien: ”Öppnar upp spännande möjligheter”

Växjö • Publicerad 19 april 2024
Key Account Manager Marco Agusto, Johan Fager från Kaxamax, Lars Alrutz, vd för Fogmaker International, Key Account Manager Mario Flores samt Roberto Bassi från Kaxamax.
Key Account Manager Marco Agusto, Johan Fager från Kaxamax, Lars Alrutz, vd för Fogmaker International, Key Account Manager Mario Flores samt Roberto Bassi från Kaxamax.Foto: Pressbild

Växjöföretaget Fogmaker International AB, som är en av de ledande globala leverantörerna av brandsläckningssystem för maskiner och fordon, växer. Nu startar man ett dotterbolag i Brasilien.

– Vi är entusiastiska över detta nya dotterbolag och de utökade möjligheterna för Fogmaker International. Det kommer att göra det möjligt för oss att ytterligare stärka vår närvaro och ge ännu bättre service till våra kunder i regionen. Det är ett betydande steg mot att uppnå vår vision att skapa säkrare miljöer globalt, säger Lars Alrutz, vd för Fogmaker International.

Annons

Det är Fogmaker Internationals första dotterbolag i Sydamerika. Den brasilianska filialen kommer initialt att fokusera på bussar, skogsbruk, jordbruk, materialhantering och gruvdrift.

– Detta öppnar upp spännande möjligheter på en ny marknad. Vi ser fram emot fortsatt framgång och tillväxt för Fogmaker International, säger Lars Fredin, vd och koncernchef för Dacke Industri och ordförande för Fogmaker International.

För några månader sedan förvärvade Fogmaker finska Siveb Oy.

Fogmaker har sitt huvudkontor i Växjö med cirka 100 anställda och en årlig omsättning på cirka 430 miljoner kronor.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons