Annons
Växjö

Växjöföretaget tar in 121 miljoner: ”Ovärderliga”

Växjö • Publicerad 20 mars 2023
Richard Nilsson, vd på Blinto.
Richard Nilsson, vd på Blinto.Foto: Pressbild

För fem år sedan grundades Blinto, en företag med online-auktionsplattform för begagnade maskiner och nyttofordon, i Växjö. Nu tar företaget in 121 miljoner kronor från Verdane för att skala cirkulär affärsmodell för begagnade maskiner och nyttofordon

– Det finns ett stort behov av digital lösning som gör det enkelt för köpare och säljare av tunga maskiner att få kontakt, och vi är stolta över vår förmåga att leverera just det. Verdanes meriter inom e-handel och skalning av digitala företag, och dess interna expertis kommer att visa sig vara ovärderliga när vi inleder nästa steg i vår tillväxtresa, säger Richard Nilsson, vd på Blinto.

Annons

Det europeiska riskkapitalbolaget Verdane investerar i och utvecklar teknikdrivna, hållbara tillväxtbolag. De ska stödja Blinto med utveckling av dess digitala erbjudande och verksamheten i Europa.

– Tillverkningen av tunga maskiner släpper ut stora mängder koldioxid och utvinner råvaror från marken. Blinto erbjuder ett hållbart alternativ, och dess imponerande tillväxt och återkommande kunder är ett bevis på styrkan i deras erbjudande. Vi ser fram emot att samarbeta med Richard och hans team för att bygga vidare på Blintos starka position och bli marknadsledande i Europa, säger Max Carlsen, investeringsansvarig på Verdane.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons