Annons
Växjö

Växjöföretaget tar in 46 miljoner – Öman ökar ägandet

Växjö • Publicerad 6 juli 2023
Anders Öman.
Anders Öman.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjöföretaget Inbooks har genomfört en emission om 46 miljoner kronor. I samband med det har Stora Frö Invest med Inbooks styrelseledamot Anders Öman ökat sitt ägande.

– Det stora intresse som visats genom att såväl nya men även befintliga ägare velat satsa visar en stark tro på vårt bolag. Det gör mig oerhört stolt och vi ska göra vårt yttersta att vårda investerarnas och kundernas förtroende, säger Per Gunnarsson, ordförande i Inbooks.

Annons

Stora Frö Invest gick in som största ägare i Inbooks efter att Smålandsposten avslöjat att en man bakom tidigare storägaren Astorunite var dömd för grov ekonomisk brottslighet.

Inbooks satsade inledningsvis på ett bokföringsprogram för de minsta företagen men har nu två affärsområden som handlar om systemstöd för redovisnings- och revisionsbyråer och ett fastighetssystem med boportal.

– Det känns mycket bra att vårt sätt att generera smarta digitala moduler där helt automatiserade affärsflöden skapar kontroll, effektivitet, pris-, och tidsfördelar för våra kunder uppskattas och att det även förbättrar relationen mellan kund och kundens kund. Vi är nu mogna att accelerera tillväxten än mer i Sverige men framöver utanför våra landsgränser säger vd Mikael Folkesson.

Inbooks har 25 anställda och flyttade nyligen från Byn i Icon Växjö till våning 16 i jättebygget.

Inbooks vd Mikael Folkesson är nöjd med att bolaget plockat in 46 miljoner kronor i en aktieemission.
Inbooks vd Mikael Folkesson är nöjd med att bolaget plockat in 46 miljoner kronor i en aktieemission.Foto: Johan Persson

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons