GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjöföretaget tar in hyllad vd

     Växjöföretaget Colix anställer näringslivsprofilen Therese Lundstedt som ny vd och tar in 7,5 miljoner kronor genom nyemission.
     – Colix är ett riktigt guldägg till bolag som jag verkligen ser fram emot att driva till rejäl tillväxt tillsammans med grundarna och medarbetarna, säger Therese Lundstedt.
     Växjö • Publicerad 23 juni 2021
     Therese Lundstedt har rekryterats som ny vd för Colix.
     Therese Lundstedt har rekryterats som ny vd för Colix.
     Foto: Michaela Thornstrom

     Växjöföretaget Colix, som grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-grundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg, tar in 7,5 miljoner kronor genom nyemission och anställer en ny vd.

     Ny vd för Colix är Therese Lundstedt, som har en bakgrund inom finans-, bygg- samt IT-branschen som tidigare vd för förbundet Unga Aktiesparare, nätmäklaren Aktieinvest och senast som vd för det gröna byggbolaget Urbangreen.

     – Colix är ett riktigt guldägg till bolag som jag verkligen ser fram emot att driva till rejäl tillväxt tillsammans med grundarna och medarbetarna. Colix produkt hjälper framförallt bolag inom traditionellt digitalt omogna branscher att digitalisera sig, vilket känns både viktigt och helt rätt i tiden, säger Therese Lundstedt.

     Hon har tidigare även utsetts till Framtidens kvinnliga ledare samt en av Näringslivets superkommunikatörer.

     Colix har en egenutvecklad plattform som gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Bolaget har för närvarande 15 medarbetare men siktar på fler nyanställningar i höst.

     – Nu när vi har en väl fungerande produkt och en kundbas som bevisar både nyttan av våra produkter samt att vårt koncept fungerar har det blivit dags för Colix att ta nästa steg. Genom att anställa Therese med hennes erfarenhet och track record och genom att fylla på kassan är vi nu väl rustade för tillväxt, säger grundaren Jens Collskog.

     ”Colix är ett riktigt guldägg till bolag som jag verkligen ser fram emot att driva till rejäl tillväxt tillsammans med grundarna och medarbetarna”
     Therese Lundstedt, ny vd för Colix.
     Peter Lindberg och Jens Collskog har grundats Colix, som nu tar in Therese Lundstedt.
     Peter Lindberg och Jens Collskog har grundats Colix, som nu tar in Therese Lundstedt.
     Foto: Michaela Thornstrom
     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.