Annons
Växjö

Växjöföretaget tar in nya investerare

Växjö • Publicerad 23 september 2022
Erika Bernstone, CMO, och Sarah Nilsson, grundare och vd för Measure & Change
Erika Bernstone, CMO, och Sarah Nilsson, grundare och vd för Measure & ChangeFoto: Pressbild

Två investmentbolag går in som delägare i Växjöbolaget Measure & Change som hjälper organisationer att beräkna och förstå sin klimatpåverkan.

Almi Invest och Visive går in med 1,25 miljoner kronor vardera och pengarna ska gå till produktutveckling och försäljning.

Annons

– Vi är väldigt stolta och glada över att Almi och Visive har valt att investera i oss. De bidrar med kunskap och kapital som gör att kan vi utvecklas och växa snabbare. Klimatet kan inte vänta och vi vill bidra med bra beslutsunderlag, säger bolagets grundare och vd Sarah Nilsson.

Measure & Change har utvecklat en tjänst som automatiskt följer upp organisationers klimatpåverkan fortlöpande under året. Vid sidan av den tjänsten har bolaget på konsultbasis hjälpt bolag att manuellt beräkna sin klimatpåverkan och även med ansökningar till omställningsstöd.

– Measure and Changes unika lösning presenterar klimatdatan detaljerat och kontinuerligt under året. Bolaget är ensamt i Sverige om att kunna erbjuda en helautomatisk lösning. Detta gör att vi ser goda möjligheter för bolaget att lyckas, både i Sverige och internationellt., säger Robert Wahlquist, Investment Manager på Almi Invest.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons