Annons

Växjöföretaget tar in över två miljoner i ny investering

Marknaden för klimatuppföljning växer. Nu tar Measure & Change in en ny investering på över två miljoner kronor.
Växjö • Publicerad 30 september 2023
Robert Wahlquist från Almi Invest, Sarah Nilsson och Erika Bernstone från Measure & Change samt Gustav Stenbeck från Gain Sustain.
Robert Wahlquist från Almi Invest, Sarah Nilsson och Erika Bernstone från Measure & Change samt Gustav Stenbeck från Gain Sustain.Foto: Pressbild

Växjöföretaget Measure & Change har utvecklat en tjänst som automatiskt följer upp organisationers klimatpåverkan, genom att integrera till kundens affärssystem. Nu tar de in en ny investering på över två miljoner kronor.

– Efterfrågan på klimatuppföljning växer och därmed intresset för att automatisera datainsamlingen, säger Measure & Changes vd och grundare Sarah Nilsson.

Annons

Den nya investeringen ska göra att bolaget växer ytterligare och bistår fler organisationer med insikter om klimatpåverkan. Pengarna kommer från de befintliga investerarna Almi Invest, Visive och Gain Sustain.

– Vi ser att den globala marknaden för klimatuppföljning växer och Measure & Change är unika med sin grad av automatisering, säger Robert Wahlquist, ”Fund manager” på Almi Invest.

En rapport visar att den globala marknaden för hållbarhetskonsulter har vuxit och marknaden växte med nästan tio procent förra året.

Vid sidan av klimatberäkning hjälper företaget kunder på konsultbasis att hitta rätt åtgärder och finansiering av omställning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons