Annons

Växjöföretaget vinner projekt i Norge – behöver se över sin kapacitet: ”En rejäl utmaning”

Växjö • Publicerad 9 oktober 2023
Kraftpowercon i Växjö växer.
Kraftpowercon i Växjö växer.Foto: Pressbild

KraftPowercon i Växjö har vunnit ett pilotprojekt inom fossilfri energiförsörjning i Norge. Syftet med projektet är att ersätta dieselgeneratorn inom bygg och anläggningsprojekt.

Det beskrivs som ett unikt projekt för fossilfri kraft för byggarbetsplatser med vätgasdrivna bränsleceller och bakom projektet står bränslecellstillverkaren Teco 2030, byggbolaget Implenia samt Norska statens utvecklingsbolag Enova.

Annons

– För KraftPowercon har projektet växt, från att från början enbart leverera vår nyutvecklade kraftomvandlare DCKraft till att bli leverantör för hela kraftomvandlingssystemet. Planen är att systemet skall vara i drift i början på nästa år, säger Arvid Mårtensson, affärsutvecklare på Kraftpowercon, i ett pressmeddelande.

Projektet har ett ordervärde på nästan tio miljoner kronor uppger Kraftpowercon i ett pressmeddelande och det finns även optioner på ett större antal containrar.

– Fantastisk roligt men samtidigt en rejäl utmaning för oss som organisation i Växjö. Vi befinner oss redan i en expansionsfas med en rejäl efterfrågeökning från våra kunder inom traditionell infrastruktur som Siemens och Hitachi, säger Tobias Johansson, divisionschef på Kraftpowercon.

Under det senaste året har företaget anställt ett 20-tal personer och i somras fördubblades lokalytan i Växjö. Nu kommer Kraftpowercon behöva se över sin kapacitet ytterligare. Det blir ett nytt affärsområde som kommer att behöva en ny organisation.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons