Annons
Växjö

Växjöföretaget vinner två priser

Växjö • Publicerad 23 maj 2023
Andrii Krot, grundare av Växjöföretaget Adatype, fick ta emot två priser under Venture Cup Regionfinal 2023 i Region Syd.
Andrii Krot, grundare av Växjöföretaget Adatype, fick ta emot två priser under Venture Cup Regionfinal 2023 i Region Syd.Foto: Venture Cup

I veckan arrangerades Venture Cups regionfinal i region södra. Det blev en kul final för Växjöföretaget Adatype som vann två priser.

Företaget, som har skapat ett virtuellt, ergonomiskt tangentbord för touch-screens som även skapar individuella anpassningar med hjälp av AI, vann kategorin Best Traction, alltså bästa dragningskraft, vilket ger 10 000 kronor och en plats i riksfinalen i höst.

Annons

"Så enkelt, så uppenbart, men ändå så avancerat och så genialiskt. För att utveckla hur vi använder dagens mest använda verktyg behöver man inte en helt ny idé. Men att implementera en befintlig idé i ett nytt sammanhang är mer utmanande än vad det först ser ut. Detta team har presenterat en tydlig väg för att etablera sin produkt som den nya standarden, tagit viktiga steg och visat sig ha den uthållighet som kan ta dem hela vägen", står det i juryns motivering.

Dessutom vann Adatype Publikens pris som publiken fick rösta om under finalen.

Adatypes grundare Andrii Krot har tidigare belönats med det nationella Skapa-talang-priset.

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer. Förra året vann Växjöföretaget Quiqly kategorin Best Traction.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons