Annons
Växjö

Växjöfotografer kan prisas i nationell fotoutställning

Växjö • Publicerad 2 september 2021
Anna Nordström, fotograf från Växjö, har valts ut som utställare i årets Dokumentärfotosalong.
Anna Nordström, fotograf från Växjö, har valts ut som utställare i årets Dokumentärfotosalong.Foto: © Anna Nordström

I september firar den nationella fotoutställningen Dokumentärfotosalong fem år. Årets salong slog återigen ansökningsrekord med 257 ansökningar från såväl proffsfotografer som oetablerade fotografer. Bland de 83 fotograferna som blev utvalda till utställare av en jury finns växjöfotograferna Anna Nordström och Emelie Helldén.

Anna Nordström har bland annat arbetat på Smålandsposten och Emelie Helldén driver MLI Foto i Växjö. De båda har under visningen av utställningen chansen att vinna pris utifrån tre kategorier: Juryns pris för bästa bild/film, Juryns pris för bästa bild/film utifrån temat och slutligen Publikens pris för bästa bild/film där besökare är med och röstar fram vinnaren.

Annons

Dokumentärfotosalong 2021 visas på Arbetets museum och Västerbottens museum från september till januari. Syftet med salongen är att uppmärksamma dokumentärt fotografi och lyfta fram berättelser om människors arbete, liv och villkor. Temat för årets salong är ”Se mig!”.

– Orden ”Se mig!” kan vara så mycket: en utmaning, en vädjan, ett krav eller något däremellan. Var och en av fotograferna har tolkat temat med sin unika röst. Vissa vill ta plats, vissa lekfullt bjuda in betraktaren och andra vill synliggöra det förbisedda, säger Sara Grevlund, intendent på Arbetets museum, i ett pressmeddelande.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons