Annons
Växjö

Växjöhotell samlar in julklappar till behövande familjer

Växjö • Publicerad 28 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: NILS JAKOBSSON

Under december samlar Quality Hotel Royal Corner in julklappar till Diakonicentrum i Växjö, som ser till att göra julen lite ljusare för människor i svåra livssituationer. I fjol fick hotellet in nästan 700 julklappar från allmänheten.

– Diakonicentrum är tacksamma för goda samarbeten, det här är ett. Under julen möter vi många människor, där en julklapp eller gåva gör stor skillnad. När julen närmar sig vill många visa sin omtanke för sina medmänniskor, säger Fredrik Lindgren chef för Diakonicentrum, i ett pressmeddelande.

Annons

För att bidra slår man in en julklapp och märker den med passande ålder och eventuellt vilka intressen som julklappen passar för. Sedan lämnas den under julgranen på hotellet mellan 26 november och 19 december.

Fakta

Initiativet ”Ensam julgran söker julklappar” startade 2012 av hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Sedan dess har julklappar samlats in på kedjans samtliga hotell i Norden.

Såväl grannar som gäster och anställda är välkomna att skänka klappar och lägga under hotellens julgran.

Totalt har 360 000 julklappar skänkts.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons