unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöidrottarna får stipendium

Arenastaden
Arenastaden
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Riksidrottsförbundet och Svenska Spel delar ut Elitidrottsstipendiet till idrottare för att möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

Tre av totalt 75 stipendiater 2019-2020 är Fanny Roos, friidrottaren som tävlar för Växjöklubben Athletics 24Seven, distansryttaren Mikaela Linnér och innebandyspelaren Anna Moberg som tidigare har spelat i Hovshaga AIF. Fyra stipendiater studerar vid Linnéuniversitetet Kalmar/Växjö.

– Att fler och fler landslagsaktiva i de flesta idrotter satsar på en dubbel karriär där de kombinerar elitidrott och studier är mycket positivt och gynnar både den idrottsliga och den civila karriären, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet.

Stipendiet som är på 50 000 kronor vardera och i stipendiet ingår också resursstöd från RF på fyra områden (idrottspsykologi, idrottsmedicin, idrottsfysiologi och idrottsnutrition) samt ett tredagarsläger på Bosön.