Annons
Växjö

Växjökocken prisades på gala: ”En förebild för många”

Växjö • Publicerad 24 oktober 2023 • Uppdaterad 26 oktober 2023
Marie Skogström.
Marie Skogström.Foto: Pressbild

Marie Skogström prisades under Stellagalan 2023 som lyfter professionella kvinnor inom mat- och dryckesbranschen. Kocken från Växjö vann utmärkelsen Årets Stellamentor med motiveringen:

”Med lång erfarenhet som kock och konditor i bagaget inspirerar vår vinnare med positiv energi och glöd. Med modernt ledarskap har hon gjort förändringar i stämning och struktur i det Svenska Kocklandslaget. Med gedigen erfarenhet av tävlingsmatlagning inspirerar hon kockar att våga ge sig ut på nya utmaningar och är en tydlig mentor och förebild för många”.

Annons

Marie Skogström har bland annat arbetat på PM & Vänner i Växjö och NK i Stockholm, vunnit Dessertmästarna 2013, guld i Coupe dessert och fått medalj i ”Årets kvinnliga kock”. Sedan 1999 driver hon restaurangen Mat & Vin i Slottsparken i Malmö. Hon är också som första kvinna utsetts till coach för det svenska kocklandslaget.

Ellen Almqvist från Växjö, som till vardags är sommelier och delägare av Kafé de luxes systerkrog Far i hatten i Malmö, var nominerad till Årets Stellasommelier men priset gick till Anna Mellfors på Gemla Vinbar i Stockholm.

2019 vann Ia Ahlsgård, som då arbetade på Pm & Vänner Bröd & Sovel och nu är på Länsstyrelsen Kronoberg, pris som årets ”Stellabagare”.

Året efter var Monica Carlsson, en av grundarna till PM & Vänner, en av de nominerade till 2020 års ”Stellamentor”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons