Annons
Växjö

Växjökoncernen satsar stort – slår upp dörrarna till nybygget

Under tisdagen hölls ett invigningsevent för Einar Operatings nya kontor och livsmedelsproduktionsdel. Taket är klätt med en solcellsanläggning som är tänkt att producera mer el än vad företaget gör av med.
Publicerad 23 juni 2023

Första spadtaget togs för cirka tio månader sedan och nu står ett nytt kontor, även innehållande livsmedelsproduktion färdigt. Einar Operatings, som drivs och ägs av Gustav Einarsson, skapar och utvecklar produkter inom bland annat livsmedelsbranschen, sport och ”Facility Management” som innebär till exempel fastighetsskötsel och städ.

– Vi har suttit på flera olika ställen i Växjö och nu har vi istället alla bolag samlade. Det känns jättebra, säger Gustav Einarsson, styrelseordförande och ägare av Einar Operating.

Gustav Einarsson, ägare och styrelseordförande på Einar Operating.
Gustav Einarsson, ägare och styrelseordförande på Einar Operating.Foto: LENA GUNNARSSON
Annons

Den främre delen av lokalen är till för de andra bolagen medan baksidan är till för kallskänksgourmén och livsmedel. Kallskänksgourmé är ett lokalt bolag som säljer livsmedel och produkter till många lokala butiker som Ica och Coop.

– Våra allra flesta kunder finns i vårt närområde här i sydost, runt Småland och Blekinge, säger Gustav.

Den nya lokalen ger företaget utrymme att växa och förhoppningen är att det ska bildas nya jobb och skapas plats för nyanställningar i framtiden.

– Vi är väldigt glada att samarbeta mellan våra företag och att vi nu har vårt eget space här. Det kan absolut leda till nyanställningar, säger Gustav.

Framtidsvisionen är att växa, växa, växa.

– Jag hade en vision om att vi skulle göra det här, men kanske att det låg tre eller fyra år fram i tiden. Så det känns jättekul att det sker redan nu, säger Gustav.

– Detta känns otroligt kul och verkligen ett lyft för alla våra verksamheter. Det blir också ett sätt att samordna vår verksamhet. Eftersom vi är mycket folk som arbetar så blir det en fördel. Vi är ganska olika, men man kan ändå fördela personal och dela kunskap, avslutar Oskar Wijk, VD på affärsområde Facility & Management och Food.

Oskar Wijk, VD på affärsområde Facility & Management och Food.
Oskar Wijk, VD på affärsområde Facility & Management och Food.Foto: LENA GUNNARSSON

Här saknas innehåll

Ebba EngdahlSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons